1

У школама обележен дан посвећен Светом Сави

У свим школама у Нишу свечано је обележен дан посвећен Светом Сави утемељивачу наше просвете и духовности.Заједничким снагама Угоститељска,Трговинска и Економска школа у Нишу свечаним пресецањем славског колача обележиле су школску славу Светога Саву.

Ученици ових школа током свечаног дела програма рецитовали су песме познатих аутора о Светом Сави ,а приређено је и извођење мини драме по тексту самих ученика.

 После пригодног програма у сали за услуживање ученици Угоститељске школе презентовали су свој раскошни таленат у области кулинарства.

 
Конкурс за идејно решење споменика ослободиоцима Ниша у Другом светском рату

Сећање на оне који су 14. октобра 1944. године ослободили Ниш нападајући немачке трупе с југа носиће споменик ослободиоцима који ће бити постављен на Синђелићевом тргу.
На конкурс је приспело укупно 12 радова, а жири ће у ужи избор уврстити 3 рада,приспели радови биће изложени у павиљону.
Конкурс за идејно решење споменика већ је у току , а о најбоља три и оном које ће бити и искоришћено одлучиваће жири који чине два вајара, књижевник, архитекта и заменик градоначелника Љубивоје Славковић, као председник Одбора за постављање споменика.
Локација је одређена на основу мишљења Завода за урбанизам, Дирекције за изградњу и Завода за заштиту споменика културе.
Најбоља три предога биће награђена са 600,400 и 200 хиљада динара.
Одазив на конкурс је према оцени чланова жирија био веoма добар, а у наредних неколико дана биће донета одлука о најбољим радовима.
Свих 12 радова биће изложено у изложбеном павиљону у Тврђави где ће новинари и грађани моћи да виде идејна решења аутора који су узелу учешће на конкурсу.