Додељене награде 11.јануар

image_pdfimage_print
На данашњи дан пре 138.година Ниш је ослобођен од Турака.Овим поводом одржана је свечана седница Скупштине Града  на којој су додељена највиша градска признања награде 11.јануар.
Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић и председник Скупштине Града проф.др Миле Илић уручили су награде овогодишњим лауреатима.Награђени су основна школа Учитељ Таса и вокална група Константин у категорији колектива,док су појединачне награде припале генерал-потпуковнику Милосаву Симовићу,Драгославу Михајловићу -Канаринцу и Марјану Цветковићу.
 
Основна школа Учитељ Таса у Нишу скоро два века негује школску традицију. Из те традиције израња чињеница да је прва основна школа у Нишу.
Школа је основана 1830. године, а први учитељ је био Спиридон Јовановић који је почео са шест ученика. Данашња школа Учитељ Таса названа је по једном од ученика првог учитеља Атанасију Петровићу – Учитељу Таси.Ова школа својим добрим радом истовремено промовише квалитет и праведност образовања што су два најважнија циља образовне политике у Србији.
 
Вокална група ”Константин” је основана у Нишу октобра 2008. године од стране музичких ентузијаста и музичара у сврху интерпретације музичких жанрова на поптуно нов начин. Репертоар групе је разнолик и базира се на делима домаћих и страних музичара у домену етно, поп, рок, џез, филмске и црквене музике.
 
ГЕНЕРАЛ ПОТПУКОВНИК МИЛОСАВ СИМОВИЋ, Командант Копнене војске Републике Србије рођен је 3. новембра 1966. године у Рашкој. На дужности команданта Копнене војске је од 29. децембра 2014. године. Завршио је све војне школе с одличним успехом, а Генералштабно усавршавање са чистом десетком.
 
Марјан Цветковић, познатији као Доца, постаје у Нишу, а и шире, незаобилазна карика омладинске политике и догађаја који имају потребу за озбиљним волонтерским менаџментом. Један је и од оних који су учествовали у изради Закона о волонтеризму.
 
Драгослав Михајловић- Канаринац, истакнути музички уметник, композитор, песник и вокални солиста, рођен је у Лукову код Сврљига. Написао је више стотина песама које се темеље на изворним принципима наше традиције а недавно је објавио књигу под називом ”Беле ноте – Извориште” у оквиру 50 година уметничког и стваралачког рада.

 

You may also like...