Новогодишњи пакетићи за малишане у родитељској кући

image_pdfimage_print
У просторијама Националног удружења родитеља деце оболеле од рака НУРДОР уручени су новогодишњи пакетићи малишанима који бораве у родитељској кући.
Пакетиће је малишанима уручио градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић.
На иницијативу Националног удружења родитеља деце оболеле од рака, НУРДОР – Подружница Ниш, град Ниш је, на период од десет година, уступио на привремено коришћење простор од 277м2 у улици Византијски булевар  12, за потребе  Родитељске куће, током којег ће сносити  све комуналне трошкове, као и трошкове закупа простора.
 Циљ овог пројекта је унапређење квалитета лечења и живота деце оболеле од рака и подршка њиховим породицама. Неизвесност око природе болести, предстојећих дијагностичких и болних процедура, дужине боравка у болници, начина лечења и његових компликација, ствара додатни страх код детета и његових родитеља.
Доказано је да породице које се брже и боље прилагоде чињеници да им дете има малигну болест, могу лакше да се боре с њом и да деца у таквим породицама имају мање компликација у току лечења и да је самим тим излечење вероватно у већем проценту.

 

You may also like...