Drugi krug Vidovdanskih nagrada

image_pdfimage_print
Grad Niš svake godine, krajem juna meseca, u skladu sa Odlukom o podsticaju razvoja talentovanih učenika  i studenata dodeljuje novčane nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Niša koji su osvojili jedno od prva tri mesta na zvaničnim republičkim ili međunarodnim takmičenjima. Reč je o takmičenjima koje je Ministarstvo prosvete i sporta utvrdilo Kalendarom takmičenja za školsku 2013/2014 godinu.
Obzirom da se pojedina takmičenja po Kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održavaju posle termina predviđenog za dodelu „Vidovdanskih“ nagrada, organizuje se  dodela nagrada u takozvanom, „drugom krugu“  nagrađivanja.
Gradonačelnik Grada Niša prof.dr Zoran Perišić u okviru drugog kruga dodele „Vidovdanskih nagrada“ učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Niša, koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima po kalendaru Ministarstva Prosvete nauke i tehnološkog razvoja RS, uručio je 12 pohvalnica i  16. Novčanih nagrada.
Za Vidovdanske nagrade  u drugom krugu  izdvojeno je 184.500,00 dinara iz budžeta Grada.
Odlukom Komisije za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata, utvrđena je visina „Vidovdanskih“ novčanih nagrada u zavisnosti od nivoa takmičenja i osvojenog mesta i kreće se od 6 do 12 hiljada dinara.

 

Možda Vas zanima i sledeće...