1

Други круг Видовданских награда

Град Ниш сваке године, крајем јуна месеца, у складу са Одлуком о подстицају развоја талентованих ученика  и студената додељује новчане награде ученицима основних и средњих школа са територије Града Ниша који су освојили једно од прва три места на званичним републичким или међународним такмичењима. Реч је о такмичењима које је Министарство просвете и спорта утврдило Календаром такмичења за школску 2013/2014 годину.
Обзиром да се поједина такмичења по Календару Министарства просвете, науке и технолошког развоја одржавају после термина предвиђеног за доделу „Видовданских“ награда, организује се  додела награда у такозваном, „другом кругу“  награђивања.
Градоначелник Града Ниша проф.др Зоран Перишић у оквиру другог круга доделе „Видовданских награда“ ученицима основних и средњих школа са територије Града Ниша, који су освојили једно од прва три места на републичким и међународним такмичењима по календару Министарства Просвете науке и технолошког развоја РС, уручио је 12 похвалница и  16. Новчаних награда.
За Видовданске награде  у другом кругу  издвојено је 184.500,00 динара из буџета Града.
Одлуком Комисије за подстицај развоја талентованих ученика и студената, утврђена је висина „Видовданских“ новчаних награда у зависности од нивоа такмичења и освојеног места и креће се од 6 до 12 хиљада динара.

 




Честитка поводом Божића по грегоријанском календару

Данас верници који славе Божић по грегоријанском календару обележавају Бадњи дан и припремају се за велики хришћански празник. Овим поводом градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић упутио је Божићну честитку свим верницима који овај велики хришћански празник обележавају у складу са грегоријанским календаром. “Свим грађанима Ниша који Божић славе сутра честитам овај велики празник са жељом да у складу са традицијом буду окупљени у кругу своје породице и уз пригодну трпезу уживају у празничним данима.Време Божића је време радости, даривања и међусобног уважавања. Нека овај празник у ваша срца унесе љубав и мир и донесе вама и вашим породицама свако добро”,каже се у честитки градоначелника Ниша

 




Новогодишњи пакетићи за малишане у родитељској кући

У просторијама Националног удружења родитеља деце оболеле од рака НУРДОР уручени су новогодишњи пакетићи малишанима који бораве у родитељској кући.
Пакетиће је малишанима уручио градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић.
На иницијативу Националног удружења родитеља деце оболеле од рака, НУРДОР – Подружница Ниш, град Ниш је, на период од десет година, уступио на привремено коришћење простор од 277м2 у улици Византијски булевар  12, за потребе  Родитељске куће, током којег ће сносити  све комуналне трошкове, као и трошкове закупа простора.
 Циљ овог пројекта је унапређење квалитета лечења и живота деце оболеле од рака и подршка њиховим породицама. Неизвесност око природе болести, предстојећих дијагностичких и болних процедура, дужине боравка у болници, начина лечења и његових компликација, ствара додатни страх код детета и његових родитеља.
Доказано је да породице које се брже и боље прилагоде чињеници да им дете има малигну болест, могу лакше да се боре с њом и да деца у таквим породицама имају мање компликација у току лечења и да је самим тим излечење вероватно у већем проценту.

 




Додела награда „Капетан Миша Анастасијевић“

У Градској кући у Нишу додељене награде Капетан Миша Анастасијевић успешним привредницима и колективима са подручја Нишавског округа.
Предлоге за признање шаљу привредне коморе, локалне самоуправе, удружења новинара, невладине организације, истакнути појединци…
 Жири састављен од угледних  цени пословност, тржишну позицију, кооперативност, конкурентност и одрживи развој,  друштвену улогу и одговорност,  креативност, хуманост, моралне и етичке вредности, успех…
Свечаности је присуствовао и градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић који је ранији лауреат ове награде.“Награде су ту да вам покажу да се ваш рад прати пре свега очима јавности  и очима стручне јавности. Бити у друштву са овако успешним људима заиста је нешто што вашем раду даје посебан печат и посебан квалитет.
Верујем да ће ове награде њиховим добитницима дати додатну енергију и снагу да уложе још више времена, снаге и знања у развој своје локалне заједнице,али и целе Србије“,рекао је градоначелник Ниша.