Uskoro završetak rekonstrukcije OŠ „Branko Miljković“

  • k reka
  • skola
image_pdfimage_print
Gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić obišao je sa saradnicima osnovnu školu „Branko Miljković“ i radove na novom mostu preko Kutinske reke u naselju Nikola Tesla
U osnovnoj školi “Branko Miljković” privode se kraju radovi na rekonstrukciji.Ostalo je još da se završe parterski radovi ,a deca će opet biti u svojim klupama na početku drugog polugodišta. Izgradnja mosta na K utinskoj reci u naselju Nikola Tesla,teče predviđenom dinamikom i očekuje se da u predviđenom roku od 3 meseca most bude završen.
Meštani ovog naselja  uskoro će moći da stižu do svojih imanja, a znatno će biti skraćen put od opštine Niška banja do opštine Pantelej, zahvaljujući tome što će most na Kutinskoj reci biti izgrađen za nešto više od tri meseca.
Najvažnije je što novi most neće dovoditi u opasnost okolna domaćinstva, kada poraste vodostaj reke, kao što je to bio slučaj ranijih godina, zbog toga što su na ovom mestu bez dozvola građeni razni privremeni prelazi.
Most će biti dugačak 24 metra, imaće dve kolovozne trake i trotoare za pešake. Njegova izgradnja košta nešto više od 32 miliona dinara, a izvođač radova je PZP Zaječar.

 

Možda Vas zanima i sledeće...