Градоначелник Ниша Проф. др Зоран Перишић реизабран за председника Сталне конференције градова и општина Србије

image_pdfimage_print
На челу Сталне конференције градова и општина Србије (СКГО) остаје градоначелник Ниша Проф. др Зоран Перишић. Он је данас на изборној скупштини изгласан без гласова против, и он ће у наредне две године бити председник ове Асоцијаце .
На Скупштини СКГО у Београду, којој су присуствовали и бројни амбасадори, ресорна министарка Кори Удовички рекла је да је процес децентрализације закочен, да је и Закон о начину одређивања максималног броја запослених наметнут локалним самоуправама и да наредна година мора да буде последња у којој република одлучује и налази решења за локалне самоуправе.
Министарка Удовички је нагласила значај локалних самоуправа у доношењу одлука, јер живот је ту! Порука је да се министарства не могу одродити од локала и да се морају консултовати и уважавати наше ставове. А тотално смо се сложили да је предлог закона који треба да ступи на снагу 2017. апсолутно неприхватљив и једногласно смо усвојили предлог да се он повуче из процедуре, из јавне расправе, каже Перишић.
Поновни избор на место председника СКГО, на којој је био и протекле две године, Перишић види као признање за свој рад, али и “за учешће града Ниша у спровођењу реформи, али и односу са владиним и невладиним сектором.”
Очекујем да ћу у наредним годинама мандата достојно представљати Ниш и омогућити да тај наредни период, када крећемо интензивније ка ЕУ, искористим да управо те погодности пута ка ЕУ приблиђим граду НИшу и омогућим грашанима да осете користи онога што Европа нуди за цео регион, каже Перишић уз напомену да ће се, као и до сада, трудити да једнако представља све чланове СКГО.
На Скупштини СКГО и четири нишке градске општине добиле су чланство у одређеним телима СКГО.

 

You may also like...