Prezentacija izveštaja Evropske komisije

U Gradskoj kući održana je prezentacija poslednjeg izveštaja Evropske komisije i njegovih ekonomskih aspekata.Gradonačelnik Niša porf.dr Zoran Perišić u uvodnom delu je rekao da je „na osnovu poslednjeg izveštaja Evropske komisije o napretku na  putu evropskih integracija,Srbija ostaje posvećena strateškom cilju ulaska u EU i sprovodi ambiciozni plan političkih i ekonomskih reformi.
Ovo je opšti zaključak koji stoji u izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u pridruživanju EU.Srbija je pohvaljena za napredak u ekonomskim reformama, uz konstataciju da se ekonomija Srbije oporavlja od recesije, a da je zahvaljujući značajnim merama konsolidacije i boljoj naplati poreza, znatno smanjen budžetski deficit“,rekao je gradonačelnik.
Ono što je takođe apostrofirano u izveštaju je  da je potrebno  obezbediti puno poštovanje slobode medija i slobode izražavanja, naročito u pogledu transparentnosti vlasništva i finansiranja medija.
Opšti je utisak  u izveštaju  da  Komisija smatra da je Srbija ostvarila dovoljan napredak da otvori prva pregovaračka poglavlja I to je svakako dobra vest za sve građane.
Svi zainteresovani su  u Gradskoj kući imali priliku da se detaljnije upoznaju  sa ekonomskim elementima ovog izveštaja, a potom je održana i diskusija uz učešće predstavnika privrede,akademske zajednice i medija.