1

Презентација извештаја Европске комисије

У Градској кући одржана је презентација последњег извештаја Европске комисије и његових економских аспеката.Градоначелник Ниша порф.др Зоран Перишић у уводном делу је рекао да је „на основу последњег извештаја Европске комисије о напретку на  путу европских интеграција,Србија остаје посвећена стратешком циљу уласка у ЕУ и спроводи амбициозни план политичких и економских реформи.
Ово је општи закључак који стоји у извештају Европске комисије о напретку Србије у придруживању ЕУ.Србија је похваљена за напредак у економским реформама, уз констатацију да се економија Србије опоравља од рецесије, а да је захваљујући значајним мерама консолидације и бољој наплати пореза, знатно смањен буџетски дефицит“,рекао је градоначелник.
Оно што је такође апострофирано у извештају је  да је потребно  обезбедити пуно поштовање слободе медија и слободе изражавања, нарочито у погледу транспарентности власништва и финансирања медија.
Општи је утисак  у извештају  да  Комисија сматра да је Србија остварила довољан напредак да отвори прва преговарачка поглавља И то је свакако добра вест за све грађане.
Сви заинтересовани су  у Градској кући имали прилику да се детаљније упознају  са економским елементима овог извештаја, а потом је одржана и дискусија уз учешће представника привреде,академске заједнице и медија.