55 godina Elektronskog fakulteta u Nišu

image_pdfimage_print
Nekada  je Niš s pravom nosio titulu grada elektronike,jer je pored elektronske industrije imao i zavidnu naučno-obrazovnu bazu koja i danas predstavlja reprezentativnu instituciju  i svakako  da je zadatak svih nas , a pogotovu vas sadašnjih i budućih studenata elektronike da pokušamo zajedno , da vratimo nekadašnji imidž grada.
Elektronski fakultet u Nišu danas, posle 55. godina postojanja predstavlja vrhunsku obrazovnu i naučno-istraživačku organizaciju koja je tokom više od pet decenija iznedrila veliki broj odličnih stručnjaka.
Gradonačelnik Niša prof .dr Zoran Perišić prisustvovao je svečanoj akademiji na ovom fakultetu i čestitao svim profesorima,studentima i zaposlenima ovaj vredan jubilej.
„ Upisivanjem na Elektronski fakultet studenti nisu napravili pogrešan izbor jer on predstavlja instituciju od posebnog društvenog interesa koja uspešno prati razvoj elektrotehnike i informaciono-komunikacionih tehnologija u svetu i koja predstavlja osnovu za modernu privredu u okviru tehnološkog razvoja Republike Srbije u 21. veku.
Srbiji je potrebna velika energija kojom raspolažu mladi ljudi sa znanjem i stručnošću, čime bi se mogao pokrenuti razvoj države.
Znanje naših studenata je kapital velike vrednosti koji možemo ponuditi Evropi i svetu, i to uvek imamo  na umu kada pregovaramo sa investitorima.Niš zaista ima veliku sreću da pored odličnog geografskog položaja ,poseduje i kvalifikovanu i stručnu radnu snagu.
Drago mi je što prisustvujem proslavi 55. godišnjice  Elektronskog fakulteta  ,jer sve ove godine pokazuju  Vašu  dugogodišnju predanost koja je bila generator  uspeha u radu ovog fakulteta „ rekao je gradonačelnik.

 

Možda Vas zanima i sledeće...