55 година Електронског факултета у Нишу

image_pdfimage_print
Некада  je Ниш с правом носио титулу града електронике,јер је поред електронске индустрије имао и завидну научно-образовну базу која и данас представља репрезентативну институцију  и свакако  да је задатак свих нас , а поготову вас садашњих и будућих студената електронике да покушамо заједно , да вратимо некадашњи имиџ града.
Електронски факултет у Нишу данас, после 55. годинa постојања представља врхунску образовну и научно-истраживачку организацију која је током више од пет деценија изнедрила велики број одличних стручњака.
Градоначелник Ниша проф .др Зоран Перишић присуствовао је свечаној академији на овом факултету и честитао свим професорима,студентима и запосленима овај вредан јубилеј.
„ Уписивањем на Електронски факултет студенти нису направили погрешан избор јер он представља институцију од посебног друштвеног интереса која успешно прати развој електротехнике и информационо-комуникационих технологија у свету и која представља основу за модерну привреду у оквиру технолошког развоја Републике Србије у 21. веку.
Србији је потребна велика енергија којом располажу млади људи са знањем и стручношћу, чиме би се могао покренути развој државе.
Знање наших студената је капитал велике вредности који можемо понудити Европи и свету, и то увек имамо  на уму када преговарамо са инвеститорима.Ниш заиста има велику срећу да поред одличног географског положаја ,поседује и квалификовану и стручну радну снагу.
Драго ми је што присуствујем прослави 55. годишњице  Електронског факултета  ,јер све ове године показују  Вашу  дугогодишњу преданост која је била генератор  успеха у раду овог факултета „ рекао је градоначелник.

 

You may also like...