158.Sednica Gradskog veća

image_pdfimage_print
Gradsko veće jednoglasno je danas usvojilo Rešenje o prestanku važenja Rešenja o davanju saglasnosti na Program uređenja i održavanja javnih zelenih površina za 2015. godinu od strane JKP ”Gorica” Niš.Ovim programom preciznije su definisani poslovi uređenja javnih površina ,a vrednost planiranih sredstava za ovu namenu  je oko 25 miliona dinara.Istovetno je doneto Rešenje o davanju saglasnosti na Program uređenja i održavanja javnih zelenih površina za period novembar i decembar 2015. godine, JKP ”Mediana” Niš koja će ubuduće obavaljati ove poslove.
Većnici su usvojili i Rešenje o prestanku važenja Rešenja o davanju saglasnosti na Program održavanja parkovskog i dečijeg mobilijara i novogodišnje i božićne dekoracije u gradu za 2015. godinu  od strane JKP „Gorica“ Niš i ovi poslovi novim rešenjem preneti su na JKP ”Parking servis” Niš.Vrednost ovih poslova je 6 miliona i 780 hiljada dinara
Na sednici Gradskog veća je usvojeno i Rešenje o utvrđivanju visine novčanog  iznosa  nagrade „Stevan Sremac“ koja se dodeljuje za najbolju zbirku pripovedaka u prethodnoj godini.Opredeljeno je 250 hiljada dinara  neto iznosa ,koji će biti uručen pobedniku konkursa,koji pored novčanog dela dobija i povelju Grada Niša.

 

 

Možda Vas zanima i sledeće...