Oбилазак радова на санацији клизишта и асфалтирања паркинга на нишком аеродрому

image_pdfimage_print
Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић обишао је  радове на санацији  активног клизишта  које се налази између улица партизанских курира и Васе Смајовића.Извођач радова на санацији клизишта је предузеће „СИН инжењеринг“ из Београда“.
Вредност санације је око 15 милиона динара, а радови се изводе по Одлуци  градског Штаба за ванредне ситуације из Програма уређивања грађевинског земљишта за 2015.годину.
Пројекат за санацију клизишта урадило је предузеће „Капа Пројект“, а рок за завршетак радова је 70 дана.Клизиште је настало маја 2014.године у неповољном кишном периоду, а локална оштећења терена су настављена у сличном кишном периоду у пролеће 2015.године. Клизиште је формирано у дужини од 30 метара, а ширине 30 метара на стрмом терену између иднивидуалних стамбених објеката.
Почели су и радови на асфалтирању паркинга у кругу нишког аеродрома.У питању је површина од 600 квадратних метара на којој ће моћи да се паркирају пре свега камиона са царинског пункта ,чиме ће бити избегнута досадашња ситуација да се камиони паркирају на оближњим саобраћајницама.Вредност радова је око 10 милиона динара,а ради се о пројекту који би требало да помогне самоодрживости аеродрома у Нишу.Аеродромски ресторан поново је почео са радом и у функцији је сала капацитета 250 гостију са погледом на писту нишког аеродрома.

 

You may also like...