Obilazak radova na sanaciji klizišta i asfaltiranja parkinga na niškom aerodromu

image_pdfimage_print
Gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić obišao je  radove na sanaciji  aktivnog klizišta  koje se nalazi između ulica partizanskih kurira i Vase Smajovića.Izvođač radova na sanaciji klizišta je preduzeće „SIN inženjering“ iz Beograda“.
Vrednost sanacije je oko 15 miliona dinara, a radovi se izvode po Odluci  gradskog Štaba za vanredne situacije iz Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2015.godinu.
Projekat za sanaciju klizišta uradilo je preduzeće „Kapa Projekt“, a rok za završetak radova je 70 dana.Klizište je nastalo maja 2014.godine u nepovoljnom kišnom periodu, a lokalna oštećenja terena su nastavljena u sličnom kišnom periodu u proleće 2015.godine. Klizište je formirano u dužini od 30 metara, a širine 30 metara na strmom terenu između idnividualnih stambenih objekata.
Počeli su i radovi na asfaltiranju parkinga u krugu niškog aerodroma.U pitanju je površina od 600 kvadratnih metara na kojoj će moći da se parkiraju pre svega kamiona sa carinskog punkta ,čime će biti izbegnuta dosadašnja situacija da se kamioni parkiraju na obližnjim saobraćajnicama.Vrednost radova je oko 10 miliona dinara,a radi se o projektu koji bi trebalo da pomogne samoodrživosti aerodroma u Nišu.Aerodromski restoran ponovo je počeo sa radom i u funkciji je sala kapaciteta 250 gostiju sa pogledom na pistu niškog aerodroma.

 

Možda Vas zanima i sledeće...