Potpisan ugovor o saradnji sa Francuskim institutom

image_pdfimage_print
U Gradskoj kući danas je priređen prijem za njenu ekselenciju ambasadorku Francuske u Srbiji Kristin Moro.Ambasadorku je primio gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić .
Konkretan povod za dolazak francuske ambasadorke je i potpisivanje sporazuma Grada Niša sa Francuskim institutom o daljoj saradnji u oblasti kulture.Na početku sastanka odata je minutom ćutanja počast svim žrtvama nedavnih terorističkih napada u Francuskoj.
Ambasadorka se zahvalila građanima Niša na podršci koju pružaju Francuskoj u situaciji kada je ova zemlja bogate tradicije na udaru terorističkih grupa.Ugovor o saradnji između Grada Niša  i Francuskog instituta  potpislai su gradonačelnik Niša i sa druge strane direktor instituta Žan Batist Kuzan.
Francuski institut u Srbiji ogranak u Nišu  važi za referentnog partnera u kulturi u službi partnerstva između Južne Srbije i francuskih kulturnih poslenika.Ovim sporazumom definiše se zajednički okvir delovanja Grada Niša i Francuskog instituta,tačnije njegovog ogranka u gradu.

 

Možda Vas zanima i sledeće...