Nastavljaju se direktni prenosi sednice Skupštine Grada na NTV-u

image_pdfimage_print
Prekinuta sednica skupštine grada Niša biće nastavljena sutra 18.novembra u standardnom terminu sa početkom u  9 sati,saopšteno je na konfernciji za novinare gradonačelnika Niša prof.dr Zorana Perišića i predsednika Skupštine Grada prof.dr Mileta Ilića.
Posle privremenog prekida u obavaljanju direktnih TV prenosa sednica skupštine od strane Niške televizije zbog  razloga pravne prirode,a usled vlasničke transformacije ove medijske kuće,od sutra će biti nastavljen direktan prenos  sednica Skupštine Grada.
Dakle građani Niša moći će u direktnom prenosu kao i do sada da prate sednice Skupštine Grada na programu Niške televizije.Na osnovu dogovora koji je postignut sa konzorcijumom vlasnika ove medijske kuće,direktni prenosi Grad  do kraja godine neće koštati niti jedan dinar.Planirano je da zasedanje bude završeno u naredna dva dana ,a onda nas očekuje još jedna sednica u decembru,rečeno je na pres konferenciji.
Kako  zakonski nije bilo moguće obezbediti poziciju sa koje bi Grad platio direktne prenose,a u cilju pravovremenog i nepristrasnog informisanja građana  i svesni teške finansijske situacije u kojoj se grad nalazi ,konzorcijum vlasnika NTV-a odlučio je da izađe u susret gradu i besplatno prenosi  sednice skupštine  .
Sednice grada ubuduće će biti prenošene upotrebom standardnog linka,ali  sa više profesionalnih studijskih kamera, nego što je to bio slučaj ranije i sa kvalitetnijim video signalom ,pa će građani Niša moći nesmetano da isprate svaki detalj sa sednica.

 

Možda Vas zanima i sledeće...