Prijem delegacije „ Kola srpskih sestara“

image_pdfimage_print
Gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić primio je danas delegaciju niškog ogranka „Kola srpskih sestara“ na čelu sa predsednicom ovog udruženja gospođom Ljiljanom Stojanović i sekretarom gospođom Mirjanom Mladenović
Tokom razgovora bilo je reči o aktivnostima Kola srpskih sestara koje se bavi pre svega humanitarnim radom i o načinu na koji Grad Niš može da se uključi u rad udruženja i pruži podršku mnogobrojnim  akcijama koje „Kolo „ organizuje.
Ove godine „Kolo srpskih sestara“ u Nišu obeležava 110 godina postojanja ,a jubilej će biti svečano obeležen  u Nišu 28.novembra.
Prethodno tokom cele nedelje biće organizovane brojne akcije,među kojima i književno veče posvećeno Nadeždi Petrović 23.novembra u 18 sati u sali Simfonijskog orkestra i okrugli sto na temu dobročinstva koji će biti održan 26.novembra u Medija centru.
 „Kolo srpskih sestara“ dobilo je  gradsku nagradu „11. januar“ za 2004. godinu, a Niš može biti ponosan jer u njemu od 2004. godine postoji i Kej Kola srpskih sestara – jedina ulica u zemlji koja nosi ime ovog plemenitog udruženja. Na tom Keju se nalazi i bista istaknute članice Kola Nadežde Petrović – rad vajara Milovana Krstića.

 

Možda Vas zanima i sledeće...