1

Пријем за конзула Бугарске

У Градској кући приређен је пријем за конзула Бугарске у Нишу Атанаса Крстина,који ће ускоро завршити свој дипломатски рад у Нишу где је био на позицији генералног конзула.
Посетом Градској кући господин Крстин се званично опростио од грађана Ниша,а именовање новог конзула очекује се до краја године.

Конзула Крстина примио је градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић.
У срдачном разговору било је речи о заједничким пројектима града и конзулата и изузетно доброј сарадњи на свим пољима.
Атанас Крстин захвалио се градоначелнику Ниша на готопримству и изразио задовољство односима између две државе и посебно подвукао сарадњу између бугарске престонице Софије и Ниша ,која је интензивирана последњих неколико година.

 




Пријем делегације „ Кола српских сестара“

Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић примио је данас делегацију нишког огранка „Кола српских сестара“ на челу са председницом овог удружења госпођом Љиљаном Стојановић и секретаром госпођом Мирјаном Младеновић
Током разговора било је речи о активностима Кола српских сестара које се бави пре свега хуманитарним радом и о начину на који Град Ниш може да се укључи у рад удружења и пружи подршку многобројним  акцијама које „Коло „ организује.
Ове године „Коло српских сестара“ у Нишу обележава 110 година постојања ,а јубилеј ће бити свечано обележен  у Нишу 28.новембра.
Претходно током целе недеље биће организоване бројне акције,међу којима и књижевно вече посвећено Надежди Петровић 23.новембра у 18 сати у сали Симфонијског оркестра и округли сто на тему доброчинства који ће бити одржан 26.новембра у Медија центру.
 „Коло српских сестара“ добило је  градску награду „11. јануар“ за 2004. годину, а Ниш може бити поносан јер у њему од 2004. године постоји и Кеј Кола српских сестара – једина улица у земљи која носи име овог племенитог удружења. На том Кеју се налази и биста истакнуте чланице Кола Надежде Петровић – рад вајара Милована Крстића.