Prijem za konzula Bugarske

U Gradskoj kući priređen je prijem za konzula Bugarske u Nišu Atanasa Krstina,koji će uskoro završiti svoj diplomatski rad u Nišu gde je bio na poziciji generalnog konzula.
Posetom Gradskoj kući gospodin Krstin se zvanično oprostio od građana Niša,a imenovanje novog konzula očekuje se do kraja godine.

Konzula Krstina primio je gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić.
U srdačnom razgovoru bilo je reči o zajedničkim projektima grada i konzulata i izuzetno dobroj saradnji na svim poljima.
Atanas Krstin zahvalio se gradonačelniku Niša na gotoprimstvu i izrazio zadovoljstvo odnosima između dve države i posebno podvukao saradnju između bugarske prestonice Sofije i Niša ,koja je intenzivirana poslednjih nekoliko godina.

 
Prijem delegacije „ Kola srpskih sestara“

Gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić primio je danas delegaciju niškog ogranka „Kola srpskih sestara“ na čelu sa predsednicom ovog udruženja gospođom Ljiljanom Stojanović i sekretarom gospođom Mirjanom Mladenović
Tokom razgovora bilo je reči o aktivnostima Kola srpskih sestara koje se bavi pre svega humanitarnim radom i o načinu na koji Grad Niš može da se uključi u rad udruženja i pruži podršku mnogobrojnim  akcijama koje „Kolo „ organizuje.
Ove godine „Kolo srpskih sestara“ u Nišu obeležava 110 godina postojanja ,a jubilej će biti svečano obeležen  u Nišu 28.novembra.
Prethodno tokom cele nedelje biće organizovane brojne akcije,među kojima i književno veče posvećeno Nadeždi Petrović 23.novembra u 18 sati u sali Simfonijskog orkestra i okrugli sto na temu dobročinstva koji će biti održan 26.novembra u Medija centru.
 „Kolo srpskih sestara“ dobilo je  gradsku nagradu „11. januar“ za 2004. godinu, a Niš može biti ponosan jer u njemu od 2004. godine postoji i Kej Kola srpskih sestara – jedina ulica u zemlji koja nosi ime ovog plemenitog udruženja. Na tom Keju se nalazi i bista istaknute članice Kola Nadežde Petrović – rad vajara Milovana Krstića.