Нови ребаланс буџета

image_pdfimage_print
Новим ребалансом градски буџет за ову годину биће увећан за 5%, на 12, 5 милијарди динара.
Ово увећање је неопходно због подизања кредита за рефинансирање старих обавеза, али и повећања основног капитала Горици и Топлани.
Према речима градоначелника Ниша проф.др Зорана Перишића „Градска топлана“ ће добити 200 милиона како би измирила што већи део дуга према „Југоросгасу“, док ће „Горица“ добити новац због „урушеног пословања“.
Поред „Горице“ и „Топлане“ ребалансом ће од спортских клубова једино још додатна средства добити Ватерполо клуб „Наис“ и то због тога што наредних дана почиње да се такмичи у Јадранској лиги,рекао је градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић.
 Измена има  на још неким позицијама, а посебно су значајна у  делу социјалних давања, као и у делу плаћања услуга јавним предузећима.
Како је рекао градоначелник после седнице већа година има 12 месеци, али с обзиром  на то да су из буџета била неопходна плаћања у знатно већој мери због заосталих дуговања, онда је година много дужа.
“Да бисмо могли да наставимо плаћање услуга јавним предузећима, пре свега према Топлани, морали смо да урадимо овакав ребаланс” ,рекао је  градоначелник.

 

You may also like...