1

Нови базен и мини аква парк на Чаиру

На базенима у Чаиру почели радови на изградњи рекреативног отвореног базена са мини аква парком вредности око 70 милиона динара.У плану је изградња водених атракција и два спирална тобогана са капацитетом од око 6000 посетилаца.Очекује се да радови буду завршени до априла 2016.године.Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић обишао је са сарадницима  локацију где ће почети изградња и упознао се са плановима и роковима градње.
Од  садржаја намењених посетиоцима предвиђена је  спора река,ваздушни јастуци,ђакузи седишта,водене атракције(печурке,ластин реп,идр)
Биће постављена и 2  спирална тобогана дужине по 60м(отворени и затворени) и 2 права тобогана дужине 16м.Површина базена је око 1700 м2  и биће неправилног облика.
Капацитет целог комплекса отворених базена  моћи ће да прими око 6000 посетилаца дневно,а  биће постављени и рефлектори за ноћне атракције и купање.
У току је комплетна машинска инсталација која се повезује на већ постојећу машинску халу и компензационе базене,као и електро развод и развод водовода и канализације
 Филтери за пречишћавање воде већ постоје,као и компензациони базени и пумпе,тако да је инвестиција мања за ту вредност
 Радници Спортског центра су направили систем за пуњенење базена који ће се вршити као и у осталим базенима водом из дренаже која је хемијски и бактериолошки исправна после третмана у филтерима , а уштеда у буџету града за ту намену износи преко 1.000.000 на месечном нивоу

 




55.годинa Економског факултета у Нишу

Економски факултет у Нишу обележио 55.година постојања и рада.У протеклих више од пола века постојања, ова високошколска установа изнедрила је велики број успешних дипломирних економиста, банкара и привредника.
 Свечана академија поводом прославе 55. годишњице Економског факултета у Нишу одржана је данас у амфитеатру овог факултета.
Прослави јубилеја факултета присуствовао је и градоначелник Ниша проф др Зоран Перишић, који је декану,професорима ,студентима и свим сарадницима факултета честитао овај вредан јубилеј.

 




Oтворени октобарски сусрети у социјалној заштити

На правном факултету у Нишу отворени су традиционални Октобарски сусрети у социјланој заштити. Градоначелник Ниша проф др Зоран Перишић отворио је овај скуп који посвећен заштити деце.
“Једно од основних права детета је право на живот и развој. Сви облици злоупотреба, насиља, злостављања или занемаривања деце, којима се угрожавају или нарушавају физички и лични интегритет детета и осујећује оптимални развој, представљају повреде тог основног права.
Заштита права подразумева, пре свега, разноврсне друштвене активности усмерене на спречавање и искорењивање ових појава, као и организовање и непосредно спровођење заштитних интервенција у конкретним случајевима злостављања и занемаривања деце.
Злостављање деце је појава на коју утичу сложени сплетови условљавајућих фактора. Зато је потребна вишеструка и диференцирана друштвена реакција. У том смислу, заштита од злостављања би укључила активности више институционалних система: образовања, здравства, социјалне заштите и правосуђа. Поред тога, овај проблем данас све више привлачи пажњу невладиних организација, професионалних удружења и удружења грађана.
Органи локалне самоуправе морају активно бити укључени у ову проблематику И Град Ниш чини све са своје стране да кроз медјусекторско деловање ,али  И учешћем у пројектима који се односе на заштиту деце И успостављањем установе Сигурне куће пружи свој допринос  у заштити најмлађе популације”,рекао је градоначелник Ниша.