Novi bazen i mini akva park na Čairu

Na bazenima u Čairu počeli radovi na izgradnji rekreativnog otvorenog bazena sa mini akva parkom vrednosti oko 70 miliona dinara.U planu je izgradnja vodenih atrakcija i dva spiralna tobogana sa kapacitetom od oko 6000 posetilaca.Očekuje se da radovi budu završeni do aprila 2016.godine.Gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić obišao je sa saradnicima  lokaciju gde će početi izgradnja i upoznao se sa planovima i rokovima gradnje.
Od  sadržaja namenjenih posetiocima predviđena je  spora reka,vazdušni jastuci,đakuzi sedišta,vodene atrakcije(pečurke,lastin rep,idr)
Biće postavljena i 2  spiralna tobogana dužine po 60m(otvoreni i zatvoreni) i 2 prava tobogana dužine 16m.Površina bazena je oko 1700 m2  i biće nepravilnog oblika.
Kapacitet celog kompleksa otvorenih bazena  moći će da primi oko 6000 posetilaca dnevno,a  biće postavljeni i reflektori za noćne atrakcije i kupanje.
U toku je kompletna mašinska instalacija koja se povezuje na već postojeću mašinsku halu i kompenzacione bazene,kao i elektro razvod i razvod vodovoda i kanalizacije
 Filteri za prečišćavanje vode već postoje,kao i kompenzacioni bazeni i pumpe,tako da je investicija manja za tu vrednost
 Radnici Sportskog centra su napravili sistem za punjenenje bazena koji će se vršiti kao i u ostalim bazenima vodom iz drenaže koja je hemijski i bakteriološki ispravna posle tretmana u filterima , a ušteda u budžetu grada za tu namenu iznosi preko 1.000.000 na mesečnom nivou

 
55.godina Ekonomskog fakulteta u Nišu

Ekonomski fakultet u Nišu obeležio 55.godina postojanja i rada.U proteklih više od pola veka postojanja, ova visokoškolska ustanova iznedrila je veliki broj uspešnih diplomirnih ekonomista, bankara i privrednika.
 Svečana akademija povodom proslave 55. godišnjice Ekonomskog fakulteta u Nišu održana je danas u amfiteatru ovog fakulteta.
Proslavi jubileja fakulteta prisustvovao je i gradonačelnik Niša prof dr Zoran Perišić, koji je dekanu,profesorima ,studentima i svim saradnicima fakulteta čestitao ovaj vredan jubilej.

 
Otvoreni oktobarski susreti u socijalnoj zaštiti

Na pravnom fakultetu u Nišu otvoreni su tradicionalni Oktobarski susreti u socijlanoj zaštiti. Gradonačelnik Niša prof dr Zoran Perišić otvorio je ovaj skup koji posvećen zaštiti dece.
“Jedno od osnovnih prava deteta je pravo na život i razvoj. Svi oblici zloupotreba, nasilja, zlostavljanja ili zanemarivanja dece, kojima se ugrožavaju ili narušavaju fizički i lični integritet deteta i osujećuje optimalni razvoj, predstavljaju povrede tog osnovnog prava.
Zaštita prava podrazumeva, pre svega, raznovrsne društvene aktivnosti usmerene na sprečavanje i iskorenjivanje ovih pojava, kao i organizovanje i neposredno sprovođenje zaštitnih intervencija u konkretnim slučajevima zlostavljanja i zanemarivanja dece.
Zlostavljanje dece je pojava na koju utiču složeni spletovi uslovljavajućih faktora. Zato je potrebna višestruka i diferencirana društvena reakcija. U tom smislu, zaštita od zlostavljanja bi uključila aktivnosti više institucionalnih sistema: obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite i pravosuđa. Pored toga, ovaj problem danas sve više privlači pažnju nevladinih organizacija, profesionalnih udruženja i udruženja građana.
Organi lokalne samouprave moraju aktivno biti uključeni u ovu problematiku I Grad Niš čini sve sa svoje strane da kroz medjusektorsko delovanje ,ali  I učešćem u projektima koji se odnose na zaštitu dece I uspostavljanjem ustanove Sigurne kuće pruži svoj doprinos  u zaštiti najmlađe populacije”,rekao je gradonačelnik Niša.