Презентација заједничких пројеката са полицијом

Видео кампања: ЗА НИШ БЕЗ НАСИЉА.
У Нишу је данас одржана презентација заједничких пројеката ПУ Ниш и Града Ниша у присуству министра полиције др Небојше Стефановића и директора полиције Милорада Вељовића.
Министар полиције истакао је задовољство што присуствују почетку пројеката који су везани за безбедност младих, јер је то велики изазов у данашње време, не само у Србији већ у свим земљама света. „Млади људи су изложени различитим врстама изазова везаних за различите криминалне радње, од наркотрафикинга до најновојих водова криминала везаних за употребу интернета.То од полиције захтева да буде ефикаснија и обученија и да се озбиљније и боље припрема да би могла да парира овој врсти криминала“, указао је министар полиције. Нагласивши да Полицијска управу Нишу предузима велики број активности како би младим људима и свим другим грађанима осигурала безбедност, Стефановић је похвалио сарадњу са локланом самоуправом у том граду и истакао да ће сигурносне камере, које је град  донирао полицијској управи, послужити брже и ефикасније разоткривање и најтежих кривичних дела.
“Поносни смо на чињеницу да је Ниш  други град у Србији, после Београда, који је према захтеву Саобраћајне полиције у Нишу обезбедио савремени технички систем за визуелно праћење саобраћајних прекршаја.На раскрсници улица Вождове, Војводе Мишића и Булевара др Зорана Ђинђића, код Црвеног певца у Нишу, постављене су камере за аутоматско бележење саобраћајних прекршаја. Крајем прошле године спроведена јавна набавка И изабран је најбољи пунуђач са којим је Град потписао уговор о пословно техничкој сарадњи. Радови су завршени у предвиђеном временском року од 45 дана” рекао је градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић  И истакао да
“данас на поменутом потезу укупно 12 камера снима прекршаје у свакој коловозној траци.Вредност тендера за набавку и инсталацију техничке опреме на овој раскрсници био је 6,2 милиона динара који је издвојен из буџета Савета за безбедност саобраћаја, који се финансира од наплати казни за саобраћајне прекршаје.
Град Ниш,такође  веома озбиљно приступа   тематици везаној  за безбедност младих у граду.
 Најпре је израђена Стратегија за безбедност младих Града Ниса (током 2012), а потом (децембра 2013) једногласно усвојена од стране Скупстине Града Ниса, циме је постала саставни део Стратегије безбедности Града Ниса.Након тога  формирали смо Радну групу за имплементацију Акционог плана Стратегије, која је јединствена по свом саставу – половина долази из јавног а друга половина из цивилног сектора” рекао је градоначелник.После презентације одржан је свечани дефиле полицијских јединица који је завршен дружењем са грађанима у нишкој тврђави.

 
Дан ослобођења Ниша у Другом светском рату

Полагањем венаца на Споменик ослободиоцима на Тргу краља Милана у центру града и у спомен-комплексу Бубањ, обележена је 71.година   од ослобођења Ниша у Другом светском рату.
Венце су положили чланови делегације Града Ниша на челу са градоначелником проф.др Зораном Перишићем ,затим представници Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Савеза бораца , Нишавског округа И удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.
Ниш је ослобођен 14. октобра 1944. године када је 22. дивизија народно-ослободилачког покрета ушла у град и с југа напала немачке трупе.