1

Предавање америчког амбасадора на Економском факултету

Амбасадор САД-а у Србији  Мајкл Кирби одржао је предавање  у Нишу на Економском факултету, студентима, професорима и привредницима југоисточне Србије, где је говорио о економији – о ономе шта је затекао када је дошао у Србију и економији Србије данас.
Он је такође рекао да власти у Србији доста добро руководе актуелном ситуацијом са мигрантима и честитао грађанима Србије на хуманом односу према њима. „У читавој овој ситуацији са мигрантима, Србију видим попут бензинске пумпе или ресторана на ауто-путу у које људи свраћају да се одморе, а не као крајње одредиште,“рекао је Кирби.
„Сви разговори које ваша влада води са партнерима у окружењу – са Мађарском, Хрватском и Европском унијом део су ширих и већих разговора који морају да се наставе. По мом мишљењу није поента да на том замишљеном ауто-путу градите хотеле за привремени боравак миграната“, казао је Кирби новинарима након предавања.
Предавању на Економском факултету присутвовао је и градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић ,као и представници Универзитета,привредних субјеката и градских општина.