Predavanje američkog ambasadora na Ekonomskom fakultetu

image_pdfimage_print

Ambasador SAD-a u Srbiji  Majkl Kirbi održao je predavanje  u Nišu na Ekonomskom fakultetu, studentima, profesorima i privrednicima jugoistočne Srbije, gde je govorio o ekonomiji – o onome šta je zatekao kada je došao u Srbiju i ekonomiji Srbije danas.
On je takođe rekao da vlasti u Srbiji dosta dobro rukovode aktuelnom situacijom sa migrantima i čestitao građanima Srbije na humanom odnosu prema njima. „U čitavoj ovoj situaciji sa migrantima, Srbiju vidim poput benzinske pumpe ili restorana na auto-putu u koje ljudi svraćaju da se odmore, a ne kao krajnje odredište,“rekao je Kirbi.
„Svi razgovori koje vaša vlada vodi sa partnerima u okruženju – sa Mađarskom, Hrvatskom i Evropskom unijom deo su širih i većih razgovora koji moraju da se nastave. Po mom mišljenju nije poenta da na tom zamišljenom auto-putu gradite hotele za privremeni boravak migranata“, kazao je Kirbi novinarima nakon predavanja.
Predavanju na Ekonomskom fakultetu prisutvovao je i gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić ,kao i predstavnici Univerziteta,privrednih subjekata i gradskih opština.

 

Možda Vas zanima i sledeće...