Prijem za ambasadora Turske

U Gradskoj kući priređen je prijem za njegovu Ekselenciju ambasadora Turske Mehmeda Kemala Bozaia.Njegova ekselencija je već boravila u Nišu 2013.godine kada je upravo Turska ambasada bila pokrovitelj nezaboravnog koncerta „Konstantinus Magnus“ povodom 1700.godina od donošenja milanskog edikta.
U Vip salonu Gradske kuće ambasadora Turske primio je gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić .U srdačnom i prijateljskom razgovoru razmotrene su mogućnosti privredne,ali i drugih vidova saradnje. Turske avio kompanije zainteresovane su da uspostave saradnju sa niškim aerodromom, izjavio je gradonačelnik  prof.dr Zoran Perišić, nakon sastanka sa ambasadorom Turske u Srbiji.
S druge strane Turski ambasador Mehmed Kemal Bozai izjavio je da turska Hal banka, koja je postala vlasnik Čačanske banke, i finansira projekte u Makedoniji želi da na sličan način bude prisutna i u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.
Posle prijema u  održan je i sastanak sa predstavnicima niških privrednika,na kojem je se konkretnije govorilo o privrednoj saradnji i eventualnim investicijama turskih kompanija u Nišu.