1

Пријем за амбасадора Турске

У Градској кући приређен је пријем за његову Екселенцију амбасадора Турске Мехмеда Кемала Бозаиа.Његова екселенција је већ боравила у Нишу 2013.године када је управо Турска амбасада била покровитељ незаборавног концерта „Константинус Магнус“ поводом 1700.година од доношења миланског едикта.
У Вип салону Градске куће амбасадора Турске примио је градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић .У срдачном и пријатељском разговору размотрене су могућности привредне,али и других видова сарадње. Турске авио компаније заинтересоване су да успоставе сарадњу са нишким аеродромом, изјавио је градоначелник  проф.др Зоран Перишић, након састанка са амбасадором Турске у Србији.
С друге стране Турски амбасадор Мехмед Кемал Бозаи изјавио је да турска Хал банка, која је постала власник Чачанске банке, и финансира пројекте у Македонији жели да на сличан начин буде присутна и у Београду, Новом Саду и Нишу.
После пријема у  одржан је и састанак са представницима нишких привредника,на којем је се конкретније говорило о привредној сарадњи и евентуалним инвестицијама турских компанија у Нишу.