1

Пријем за амбасадора Грчке

Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић примио је  амбасадора Грчке у Београду Његову екселенцију Константиноса Икономидиса, који ће у петак присуствовати Дану сећања на страдале војнике у Првом светском рату у Пироту, који ће бити обележен у Комплексу војничког гробља.
Сарадња између Грчке и Србије већ постоји. У Нишу су присутне грчке банке и бензинске пумпе, а у наредном периоду та сарадња могла би да буде проширена, истакнуто је на састанку .
На иницијалном састанку у Градској кући је договорен нови сусрет на којем би било речи о конкретној сарадњи Ниша са грчким привредницима.

 




Помера се одржавање концерта Здравка Чолића

Због најављене кише и лошег времена помера се одржавање концерта Здравка Чолића у Тврђави. Концерт ће бити одржан у суботу 26.09.2015.године у 20.00 сати на платоу у Нишкој Тврђави. Купљене улазнице важиће за овај термин.




Честитка поводом Курбан-бајрама

Градоначелник Ниша проф др Зоран Перишић честитао је данас свим верницима исламске вероипсовести Курбан-бајрам .”Бајрам је празник  духовне радости и мира, породичног заједништва, родбинског дружења и међукомшијског разумевања,па користим ову прилику да нашим драгим суграђаним муслиманима И свим осталим верницима честитам овај велики празник.”
Према календару Исламске заједнице, први дан Курбан-бајрама ове године је у четвртак, 24. септембра. Овај, иначе највећи муслимански празник, како се још зове и хаџијски бајрам, посебан је по приношењу жртве.
То је најзначајнији исламски празник који долази у месецу зул-хиџету, два месеца и десет дана након Рамазанског бајрама.