Prijem za ambasadora Grčke

Gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić primio je  ambasadora Grčke u Beogradu Njegovu ekselenciju Konstantinosa Ikonomidisa, koji će u petak prisustvovati Danu sećanja na stradale vojnike u Prvom svetskom ratu u Pirotu, koji će biti obeležen u Kompleksu vojničkog groblja.
Saradnja između Grčke i Srbije već postoji. U Nišu su prisutne grčke banke i benzinske pumpe, a u narednom periodu ta saradnja mogla bi da bude proširena, istaknuto je na sastanku .
Na inicijalnom sastanku u Gradskoj kući je dogovoren novi susret na kojem bi bilo reči o konkretnoj saradnji Niša sa grčkim privrednicima.

 
Pomera se održavanje koncerta Zdravka Čolića

Zbog najavljene kiše i lošeg vremena pomera se održavanje koncerta Zdravka Čolića u Tvrđavi. Koncert će biti održan u subotu 26.09.2015.godine u 20.00 sati na platou u Niškoj Tvrđavi. Kupljene ulaznice važiće za ovaj termin.
Čestitka povodom Kurban-bajrama

Gradonačelnik Niša prof dr Zoran Perišić čestitao je danas svim vernicima islamske veroipsovesti Kurban-bajram .”Bajram je praznik  duhovne radosti i mira, porodičnog zajedništva, rodbinskog druženja i međukomšijskog razumevanja,pa koristim ovu priliku da našim dragim sugrađanim muslimanima I svim ostalim vernicima čestitam ovaj veliki praznik.”
Prema kalendaru Islamske zajednice, prvi dan Kurban-bajrama ove godine je u četvrtak, 24. septembra. Ovaj, inače najveći muslimanski praznik, kako se još zove i hadžijski bajram, poseban je po prinošenju žrtve.
To je najznačajniji islamski praznik koji dolazi u mesecu zul-hidžetu, dva meseca i deset dana nakon Ramazanskog bajrama.