Predstavljanje potencijala grada Niša investitorima

  • _M233249_2
  • _M233259_2
  • _M233282_2
image_pdfimage_print
U Beogradu je počeo forum “Beogradski investicioni dani”, čiji je cilj prikazivanje investicionih potencijala Beograda i Srbije. Na dvodnevnom forumu “Beogradski investicioni dani” učestvuje više od 300 stranih investitora, a cilj ovog skupa je prikazivanje investicionih potencijala Beograda i ostalih gradova Srbije,meću kojima je i Grad Niš. Forum je otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić, a na skupu će učestvovati i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar privrede Željko Sertić, šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Ferhajen, predsednik PKS Marko Čadež, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić…

 

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić najavio je u Beogradu da će do kraja godine biti raspisan tender za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Nišu. On je na panelu Investicioni potencijali lokalnih samouprava, koji se održava u okviru dvodnevnog foruma “Beogradski investicioni dani” rekao da je procenjena vrednost tog projekta 70 miliona evra i naglasio da u finansiranju tog projekta računa sa pristupnim fondovima EU, ali i na pomoć Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Istakao je da će Grad Niš obezbediti sve dozvole neophodne za infrastrukturno opremanje da bi taj projekat zaživeo. Dodao je i da će onaj ko bude pobedio na tenderu i bude ponudio najbolju cenu dobiti upravljanje tim postrojenjem na 20 godina, što je dovoljan period da svako ko se odluči da investira zadovolji i svoje potrebe.

 

“Mi ne želimo pomoć, smatramo da kroz javno-privatno partnerstvo i zajedničke poslove investitori dođu u našu sredinu i naprave profit”, naglasio je Perišić.

 

Takođe je naglasio da Grad Niš, osim tog projekta koji je danas predstavljen investitorima, ima i druge urađene projekte, među kojima je onaj za moderan logistički centar na niškom aerodromu, kao i projekat za izmeštanje velikog železničkog čvora.

 

Prema njegovim rečima, Grad Niš ima dosta potencijala i za braundfild investicije, jer ima dosta praznih hala u fabrikama koje su ostale bez radnika i koje su sada spomenik onoga što je nekada Niš predstavljao.

 

Perišić je naglasio i da će javni poziv za javno-privatno partnerstvo, za rešavanje problema komunalnog otpada grada Niša i još osam lokalnih samouprava koji je u toku, biti produžen za 45 dana.

 

Možda Vas zanima i sledeće...