145. sednica Gradskog veća

image_pdfimage_print
Niška toplana bila je glavna tema sednice Gradskog veća. S obzirom na to da su određene nove cene toplotne energije, koja zavisi isključivo od cene gasa, kao i to da će 1. oktobra gas pojeftiniti 26 odsto, u Toplani očekuju da će im se veliki broj ljudi koji su dobili rešenje o privremenoj obustavi obratiti sa zahtevom da ostanu u sistemu daljinskog grejanja.
U prilog tome ide i najava Agencije za energetiku kako će u poslednjem kvartalu cena prirodnog gasa biti još niža, te su realna očekivanja da padne i cena toplotne energije.
Počinje reorganizacija JKP Gorica, koja već duže vreme ima velikih problema u poslovanju. Sektor “Zelenilo” pripojiće se JKP Mediana, gde je pre osnivanja Gorice i bio, a sektor “Signalizacija” preći će u JP Parking servis. Gorica će nastaviti da se bavi pogrebnim uslugama i održavanjem grobalja, ali će u nadležnost dobiti i održavanje seoskih grobalja. Gorica je postala neodrživi sistem sa nasleđenim dugovima, gomilom nepovoljnih kratkoročnih kredita i preglomaznom administracijom, smatra gradonačelnik prof.dr  Zoran Perišić.
Dogovor je da, nakon septembarske sednice Skupštine grada, Gorica ima rok od 30 dana da sklopi posebne ugovore o preuzimanju delatnosti sa parking servisom i Medianom, kako bi sve bilo spremno za oktobarsku sednicu gradskog parlamenta.

 

Možda Vas zanima i sledeće...