Пријем за амбасадора Русије

Амбасадор Руске федерације Александар Чепурин боравио је данас у Нишу и састао се са градоначелником проф.др Зораном Перишићем. Амбасадор Чепурин и градоначелник су раговарали и о спољној политици као и о заједничком решавању неких проблема.
Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин изјавио је после пријема да на привредну сарадњу његове земље и Србије утичу спољнополитички фактори који се уопште не тичу привреде.
Чепурин је износећи овакву оцену рекао да мисли на пројекат “Јужни ток”, али, како је нагласио, привредна сарадња са Србијом има перспективу. Он је додао да је увођењем санкција Русији дошло до пада вредности рубље што је утицало и отежало трговину са Русијом.
Након састанка амбасадор Русије И градоначелник Ниша отворили су фестивал дани руског дечијег филма који је главни повод доласка руског амбасадора у наш град. Како је најављено, Чепурин ће ускоро поново боравити овде а разлог је Српско-руски хуманитарни центар.

 
Отворени“Дани руског дечијег филма у Србији“

У Клубу Војске Србије свечано су отворени “Дани руског дечијег филма у Србији“ који се ове године одржавају се у нашем граду. Љубитељи филма али и руског језика тако ће моћи да до 19. септембра уживају у анимираним, играним, као и документарним руским остварењима.
“Бајке детињства“ неће чинити само филмске пројекције већ и различите радионице, као и изложба. Овај фестивал одржава се у оквиру социјалног пројекта “Руси на Балкану“ а могућност да погледа нека од најбољих дела руске кинематографије публика ће моћи да искористи до 19. септембра до када траје фестивал.