1

Честитка поводом Међународног дана младих

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић поводом Међународног дана младих упутио је младима честитку.

“Имам утисак да је сваки дан у години, дан младих, јер младост је наша покретачка снага, пуна енергије, оптимизма и љубави. Кажу све је лако кад си млад, aли нажалост живимо у времену тешке економске неизвесности и велике незапослености, зато наш задатак мора бити јасан, а то је жестока борба против незапослености и једнако важно изградња другачијих друштвених и моралних вредности, јер живимо у свету где су изгубљене јасне границе између правих и лажних вредности. Зато улагањем у своје знање, и радом на себи моћићете да улепшате свој, али и живот своје околине”, рекао је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић.
Обележен је Међународни дан младих

Међународни дан младих у Нишу обележава и цела армија волонтера Нишвила. Они су у Тврђави вежбали са тимом Фитнес револуција, указујући на значај здравих стилова живота код младих. На Међународни дан младих у Нишу је више од 400 волонтера Нишвила из земље и иностранства.

Највећи проблем младих јесте незапосленост, али они своју биографију пишу и пре првог запослења. Волонтеризам је један од начина да стекну радну навику и науче тимски да раде. Из волонтерског тима шаљу поруку о значају рекреације, физичког васпитања и стицања здравих стилова живота код младих. Али и поруку надлежнима да треба више пажње да посвете младима. Ове године Ниш је вратио програм “Прва шанса” и само на тај начин град је помогао да се запосли 60 младих људи., каже градски већник Милан Пешић.