Čestitka povodom Međunarodnog dana mladih

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić povodom Međunarodnog dana mladih uputio je mladima čestitku.

“Imam utisak da je svaki dan u godini, dan mladih, jer mladost je naša pokretačka snaga, puna energije, optimizma i ljubavi. Kažu sve je lako kad si mlad, ali nažalost živimo u vremenu teške ekonomske neizvesnosti i velike nezaposlenosti, zato naš zadatak mora biti jasan, a to je žestoka borba protiv nezaposlenosti i jednako važno izgradnja drugačijih društvenih i moralnih vrednosti, jer živimo u svetu gde su izgubljene jasne granice između pravih i lažnih vrednosti. Zato ulaganjem u svoje znanje, i radom na sebi moćićete da ulepšate svoj, ali i život svoje okoline”, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.
Obeležen je Međunarodni dan mladih

Međunarodni dan mladih u Nišu obeležava i cela armija volontera Nišvila. Oni su u Tvrđavi vežbali sa timom Fitnes revolucija, ukazujući na značaj zdravih stilova života kod mladih. Na Međunarodni dan mladih u Nišu je više od 400 volontera Nišvila iz zemlje i inostranstva.

Najveći problem mladih jeste nezaposlenost, ali oni svoju biografiju pišu i pre prvog zaposlenja. Volonterizam je jedan od načina da steknu radnu naviku i nauče timski da rade. Iz volonterskog tima šalju poruku o značaju rekreacije, fizičkog vaspitanja i sticanja zdravih stilova života kod mladih. Ali i poruku nadležnima da treba više pažnje da posvete mladima. Ove godine Niš je vratio program “Prva šansa” i samo na taj način grad je pomogao da se zaposli 60 mladih ljudi., kaže gradski većnik Milan Pešić.