Отворен креативни простор “Дели”

image_pdfimage_print

150730-deli-centar

У присуству министра омладине и спорта Вање Удовичића отворен је нови простор за креативно деловање у Нишу под називом “Дели” за садашње и будуће предузетнике са територије Нишавског округа који делују у области креативних индустрија и имају потребу за радним простором, административним и консалтинг услугама.

Да би схватили шта је заправо смисао овакве креативне радионице вратићемо се десетак година уназад када је Брад Нојберг, програмер у Силиконској долини, дао отказ у великој корпорацији за коју је радио 2005. године, у потрази за слободнијом каријером фриленсера. Тада није ни слутио да покреће нови талас начина пословања и, с обзиром на то да му је недостајао рад са колегама, ствара први сараднички простор “Spiral Muse”. До почетка 2012. године рађа се приближно 1200 сарадничка заједница широм света.

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић рекао је да “је у простору за креативно деловање спојен радни простор, који препознаје потребе креативних људи за њихов самостални и умрежени рад. Истовремено, Ово је сјајно место за едукацију, креативно и перманентно учење свих оних који знају да право образовање никад не престаје.

Нови простор за креативно деловање у Нишу, жели да окупи садашње и будуће предузетнике са територије Нишавског округа који делују у области креативних индустрија и имају потребу за радним простором, административним и консалтинг услугама. За петнаест одабраних, првих 6 месеци коришћења простора је потпуно бесплатно, а након тога се плаћа субвенционисана цена од 50 евра месечно”, рекао је градоначелник.

You may also like...