Potpisan Memorandum o izgradnji nove fabrike “Džonson elektrik” u Nišu

image_pdfimage_print

150723-johnson-memorandum

U fabrici Džonson elektrik u Nišu potpisan je Memorandum o izgradnji novog pogona ove kompanije. Potpisivanju Memoranduma prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Memorandum su potpisali – u ime vlade ministar privrede Željko Sertić i Grada Niša gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić i u ime kompanije direktor Džonson elektrik d.o.o. Markus Šmic, potpredsednik te kompanije za Evropu Ostin Vang i zastupnik Džonson elektrik Loran Kardon.

Proširenje postojećih kapaciteta trebalo bi, kako je planirano, da bude realizovano u narednih pet godina.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je fabriku Džonson elektrika u Nišu i upoznao se sa uslovima rada i procesom proizvodnje i istakao da kada se u potpunosti završi proces razvoja ove kompanije u Srbiji, niška fabrika će imati najveći broj zaposlenih u Srbiji.

Trenutno ova kompanija zapošljava 365 ljudi, od kojih dve trećine čine operateri koji su svi zaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Nišu.

Do kraja 2015. predviđeni broj zaposlenih je 582 radnika, a onda će, kako je najavljeno, taj broj da raste proporcionalno i kako bi do 2020. godine dostigao broj od 3.400 radnika.

Kompanija Džonson elektrik, koja se bavi proizvodnjom motora, zavojnica, prekidača, fleks krugova i mikroelektronike, prvi ugovor s Vladom Srbije potpisala je krajem 2013. koji je podrazumevao investiciju od 15 miliona evra, zgradu površine 10.000 kvadratnih metara i zapošljavanje do 1.000 radnika do sredine 2016.

Džonson elektrik je globalna kompanija sa sedištem u Hong Kongu i zapošljava više od 30.000 ljudi u više od 30 zemalja sveta.

Možda Vas zanima i sledeće...