1

Списак практиканата за У-НИ праксу

Завршен је процес селекције кандидата за “У-НИ праксу 2015”, која ће се одржати августа месеца ове године. Укупно се пријавило 115 кандидата за 126 места за студенте (67 различитих позиција) у 22 институције у Нишу, у јавном сектору.

При одабиру кандидата разматране су пријаве, које су садржале ЦВ и мотивационо писмо, и утисак са интервјуа са кандидатима. Критеријуми селекције су били квалитет пријаве, мотивација, година студија, просек, друштвени ангажман, комуникационе вештине и општи утисак. Приоритет су имали студенти завршне године мастер студија јер први излазе на тржиште рада.

Након завршене селекције, одлучено је да 86 кандидата добије праксу на некој од 67 различитих позиција. Током процеса селекције у разговору са институцијама неке од позиција су додате, укинуте или се променио број тражених практиканата по позицији. Резултати конкурса објављени су на сајту Града Ниша и Универзитета у Нишу.

Списак практканата можете наћи ОВДЕ.

Подсећамо да су бенефити практиканата, након једномесечне радне праксе у јавном сектору без накнаде: стицање практичног стручног искуства у раду, потврда о обављеној пракси коју издаје Град Ниш и Универзитет у Нишу, могућност добијања препоруке од стране институције у којој студент обавља праксу, признавање праксе као додатне активности од стране образовних институција у виду 3 ЕСПБ бода; док су бенефити институција: јавни интерес (решавање проблема младих, незапосленост…), обострани трансфер искуства и знања, потенцијално генерисање нових радника, унапређење радне атмосфере.