Обилазак радова на путној инфраструктури

image_pdfimage_print

150701-putevi

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић обишао је данас локације у граду на којима се гради или реконструише путна инфрастурктура. Најпре је градоначелник обишао радове на постављању расвете од петље “Ниш Југ” на ауто путу до кружног тока код КП дома. На овој деоници биће постављен 21. стуб висине 13 метара са 42. светиљке снаге 250 вати. Извођач радова је предузеће “Електролукс” из Ниша, а вредност радова је 9,6 милона динара.

Радови се увелико одвијају и на кружном току улица Петра Аранђеловића и Бубањских хероја. Пречник кружнице је 40 метара. Тренутно се врши измештање гасовода и након тога ће радови бити интензивирани. Вредност радова је 10 милиона динара, а извођач” АБМ Путоградња” из Мрамора.

У улици Драгише Цветковића у току је реконструкција коловоза и тротоара на потезу од Сремске до Пастерове у дужини од 582 метра. Ширина коловозне траке биће 6 метара, док ће тротоари бити променљиве ширине од 2 до 3 метра. Вредност радова је 23 милиона динара, а извођач радова предузеће “ПЗП Трејс” из Ниша. У оквиру истог уговора биће реконструисане и улице Косте Стаменковића у дужини од 134 метра, Светозара Марковића 190 метара и Епископска 290 метара. Укупна вредност уговора за све четири улице је 54,3 милиона динара, од чега јe половину обезбедио Град Ниш, а половину Република Србија.

У Прибојској улици врши се комплетна реконструкција саобраћајнице дуге 570 метара. Поред коловоза и тротоара биће изграђена и нова водоводна мрежа са прикључцима, нове ТТ инсталације као и шахте и сливничка мрежа за кишну канализацију. Вредност радова је 18 милиона, а извођач радова предузеће “Нискоградња” из Ниша.

You may also like...