Obilazak radova na putnoj infrastrukturi

image_pdfimage_print

150701-putevi

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić obišao je danas lokacije u gradu na kojima se gradi ili rekonstruiše putna infrasturktura. Najpre je gradonačelnik obišao radove na postavljanju rasvete od petlje “Niš Jug” na auto putu do kružnog toka kod KP doma. Na ovoj deonici biće postavljen 21. stub visine 13 metara sa 42. svetiljke snage 250 vati. Izvođač radova je preduzeće “Elektroluks” iz Niša, a vrednost radova je 9,6 milona dinara.

Radovi se uveliko odvijaju i na kružnom toku ulica Petra Aranđelovića i Bubanjskih heroja. Prečnik kružnice je 40 metara. Trenutno se vrši izmeštanje gasovoda i nakon toga će radovi biti intenzivirani. Vrednost radova je 10 miliona dinara, a izvođač” ABM Putogradnja” iz Mramora.

U ulici Dragiše Cvetkovića u toku je rekonstrukcija kolovoza i trotoara na potezu od Sremske do Pasterove u dužini od 582 metra. Širina kolovozne trake biće 6 metara, dok će trotoari biti promenljive širine od 2 do 3 metra. Vrednost radova je 23 miliona dinara, a izvođač radova preduzeće “PZP Trejs” iz Niša. U okviru istog ugovora biće rekonstruisane i ulice Koste Stamenkovića u dužini od 134 metra, Svetozara Markovića 190 metara i Episkopska 290 metara. Ukupna vrednost ugovora za sve četiri ulice je 54,3 miliona dinara, od čega je polovinu obezbedio Grad Niš, a polovinu Republika Srbija.

U Pribojskoj ulici vrši se kompletna rekonstrukcija saobraćajnice duge 570 metara. Pored kolovoza i trotoara biće izgrađena i nova vodovodna mreža sa priključcima, nove TT instalacije kao i šahte i slivnička mreža za kišnu kanalizaciju. Vrednost radova je 18 miliona, a izvođač radova preduzeće “Niskogradnja” iz Niša.

Možda Vas zanima i sledeće...