Uručen inkubator odeljenju neonatologije u Nišu

150626-inkubatori

Pekara Žitopek uz podršku kabineta Gradonačelnika svečano je uručila inkubator odeljenju neonatologije Kliničkog centra Niš.

“Još jednom veliko hvala svim Nišlijama koji su podržali našu akciju i omogućili da udruženim snagama obezbedimo bolje uslove za negu i olakšamo prve dane našim najmlađim sugrađanima”, poruka je sa događaja.

Iako empatija prema deci uvek postoji, ova akcija je podstakla ljude da se uključe i brinu o najmlađima. U ovoj godini je 3.500 dece koja se leče na klinici i 300 najmlađih pacijenata kojima je potrebna nega zbog prevremenog rođenja. Inkubator im obezbeđuje uslove koje imaju u majčinoj utrobi i mogućnost da nastave život. Sa ovom donacijom, naše odeljenje ima ukupno 8 inkubatora, ali na žalost zbog starosti nisu svi u funkciji, pa ih koristimo samo da bismo bebama obezbedili izolovanu sredinu.

“Ja bih napomenuo da grad ovde nije puno uradio, mi smo samo odgovorili na pruženu ruku pekare Žitopek. Dali su nam ponudu koju nismo mogli da odbijemo, da se odreknu dela svog profita i da na taj način urade nešto dobro za ovaj grad, da doniraju inkubator. Ako taj inkubator spasi jedan život godišnje ili mesečno mi smo uradili puno, pružili smo pomoć onima kojima je to najpotrebnije, a to su naša deca” dodao je gradonačelnk Niša, Zoran Perišić.

U akciji koja je trajala od 1. decembra prošle godine do kraja marta ove godine, prikupljeno je 1.148.364 dinara, od kojih su kupljeni Drager inkubator i infuziona pumpa.