Уручен инкубатор одељењу неонатологије у Нишу

image_pdfimage_print

150626-inkubatori

Пекара Житопек уз подршку кабинета Градоначелника свечано је уручила инкубатор одељењу неонатологије Клиничког центра Ниш.

“Још једном велико хвала свим Нишлијама који су подржали нашу акцију и омогућили да удруженим снагама обезбедимо боље услове за негу и олакшамо прве дане нашим најмлађим суграђанима”, порука је са догађаја.

Иако емпатија према деци увек постоји, ова акција је подстакла људе да се укључе и брину о најмлађима. У овој години је 3.500 деце која се лече на клиници и 300 најмлађих пацијената којима је потребна нега због превременог рођења. Инкубатор им обезбеђује услове које имају у мајчиној утроби и могућност да наставе живот. Са овом донацијом, наше одељење има укупно 8 инкубатора, али на жалост због старости нису сви у функцији, па их користимо само да бисмо бебама обезбедили изоловану средину.

“Ја бих напоменуо да град овде није пуно урадио, ми смо само одговорили на пружену руку пекаре Житопек. Дали су нам понуду коју нисмо могли да одбијемо, да се одрекну дела свог профита и да на тај начин ураде нешто добро за овај град, да донирају инкубатор. Ако тај инкубатор спаси један живот годишње или месечно ми смо урадили пуно, пружили смо помоћ онима којима је то најпотребније, а то су наша деца” додао је градоначелнк Ниша, Зоран Перишић.

У акцији која је трајала од 1. децембра прошле године до краја марта ове године, прикупљено је 1.148.364 динара, од којих су купљени Драгер инкубатор и инфузиона пумпа.

You may also like...