Састанак са представницима СМАТСА

image_pdfimage_print

150619-smats

У Градској кући одржан је састанак представника (СМАТСА) – Контрола летења Србије и Црне Горе и представника Града Ниша. На састанку је извршена рекапитулација реализованих активности, а било је и речи о плановима будућих активности у циљу побољшавања услова рада и развоја авиосабраћаја у ЈП “Аеродром Ниш”.

У плану је да током јула месеца крене изградња телекомуникационе и електроенергетске инфраструктуре неопходне и за имплементацију нових техничких уређаја који ће бити у оперативној употреби у будућности. Ту се пре свега мисли на уградњу РВР уређаја или система за мерење видљивости.

Имплементација ИЛС система (локалајзера и глајпада) што претходи добијању категорије (CAT I) Аеродрома Ниш, очекује се у периоду између 2016. и 2017. године. На састанку је размотрена и могућност за изградњу Торња Аеродромске контроле летења (објекат висине око 25m са комплетном опремом која има велику вредност).

Основна делатност Контроле летења Србије и Црне Горе, представља пружање услуга у ваздушној пловидби (Air Navigation Services Provision), док се додатне услуге односе на школовање контролора летења и пилота, калибражу земаљских радио навигационих средстава и одржавање ваздухоплова.

Контрола летења Србије и Црне Горе, пружа услугу контроле летења у ваздушном простору укупне површине 145.556 km2, који обухвата ваздушни простор Републике Србије, државе Црне Горе, део ваздушног простора изнад Јадранског мора, као и 55% горњег ваздушног простора Босне.

You may also like...