1

Јубилеј Универзитета у Нишу

150611-50-godina-univerzitet

Поводом 50 година постојања Универзитета у Нишу данас су у великој Сали ове научне установе уручена признања институцијама које су током пет деценија постојања ове вискошколске установе, оствариле добру сарадњу са универзитетом.

Један од лаурета је и Град Ниш, а награду “златни знак” заменику градоначелника Љубивоју Славковићу, уручио је ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Антић.

У свом стилу заменик градоначелника је рекао да није у потпуности задовољан сарадњом са универзитетом и да она може бити много боља.

“Ја сам увек незадовољан и очекујем увек више, па тако сматрам да Град кроз ове пет деценије није у потпуности искористио тај веома значајан ресурс који пружа Универзитет, а то су млади и образовани и стручни људи.”

Велики јубилеј обележава се током целе ове недеље бројним манифестацијама.

За грађане и академску заједницку организовано је преко 15 културних и уметничких садржаја у седам дана. Концерти, изложбе, промоције и представе биће представљени у више простора у Граду (КИП Факултета уметности, Синагога, Народно позориште, Двориште Универзитета).

Уз ове отворене догађаја ту су и свечане седнице, доделе признања и потписивања меморандума о сарадњи са новим партнерима и Универзитетима.