Prijem za učesnike Evropskih igara

image_pdfimage_print

150605-evropske-igre

U Gradskoj kući organizovan je prijem za sportiste koji će nastupati na Evropskim igrama u Azerbejdžanu.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić rekao je da je “velika čast za grad Niš činjenica da ćemo imati predstavnike na prvoj Evropskoj olimpijadi mladih koja se održava u Bakuu glavnom gradu Azerbejdžana, kao svojevrsna uvertira pred olimpijske igre sledeće godine u Riu de Žaneiru.

Verujem da ste uzbuđeni, jer ne dešava se svaki dan da predstavljate sopstvenu zemlju na jednom ovako velikom takmičenju Nadam se da ste maksimalno spremni da dostojno reprezentujete i grad i celu zemlju na ovoj svetkovini sporta”.

Svečano otvaranje održaće se 12. juna, a ceremoniju otvaranja režiraće grčki scenarista Dimitris Papajoanu koji je radio na scenografiji tokom letnjih olimpijskih igara 2004. godine u Atini.

Vodeća kompanija za proizvodnju vatrometa, predvođena Skot Givensom i Mark Pončerom imenovana je da proizvede vatromet za vreme otvaranja Evropskih igara u Bakuu.

Svečano otvaranje biće organizovano na Nacionalnom stadionu. Nacionalni stadion u Bakuu je Multifunkcionalan koji je dizajniran za ceremonije, za održavanje fudbalskih utakmica a i zadovoljava atletske uslove.

Možda Vas zanima i sledeće...