Пријем за учеснике Европских игара

image_pdfimage_print

150605-evropske-igre

У Градској кући организован је пријем за спортисте који ће наступати на Европским играма у Азербејџану.

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић рекао је да је “велика част за град Ниш чињеница да ћемо имати представнике на првој Европској олимпијади младих која се одржава у Бакуу главном граду Aзербејџана, као својеврсна увертира пред олимпијске игре следеће године у Риу де Жанеиру.

Верујем да сте узбуђени, јер не дешава се сваки дан да представљате сопствену земљу на једном овако великом такмичењу Надам се да сте максимално спремни да достојно репрезентујете и град и целу земљу на овој светковини спорта”.

Свечано отварање одржаће се 12. јуна, а церемонију отварања режираће грчки сценариста Димитрис Папајоану који је радио на сценографији током летњих олимпијских игара 2004. године у Атини.

Водећа компанија за производњу ватромета, предвођена Скот Гивенсом и Марк Пончером именована је да произведе ватромет за време отварања Европских игара у Бакуу.

Свечано отварање биће организовано на Националном стадиону. Национални стадион у Бакуу је Мултифункционалан који је дизајниран за церемоније, за одржавање фудбалских утакмица а и задовољава атлетске услове.

You may also like...