Niško savetovanje ekonomista

image_pdfimage_print

150605-ekonomisti

Tradicionalno niško savetovanje ekonomista prilika je da se stručnjaci iz ove oblasti okupe i pokušaju da pronađu neke nove modalitete u funkcionisanju privrede, kao esencijalnog sektora društva, koji uslovljava razvoj svih segmenata društva.

Ove godine tema savetovanje je Potencijali za privredni rast i nove investicije u jugoistočnoj Srbiji.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić rekao je na otvaranju skupa da je “ovo tema koja je od direktnog značaja i za sam grad Niš koji godinama unazad pokušva da se nametne kao pogodno mesto za investiranje i koji već poseduje kompletno dostupne greenfield i braunfild lokacije za investiranje.

U smislu ubrzanja privrednog razvoja grad je drastično ubrzao rad najglomaznijeg i najsporijeg sektora, a to je administracija. Danas je ona opremljena da u najkraćem roku izda neohodne dozvole budućim investitorima.

Grad Niš je, takođe, formirao Odsek za kapitalne investicije radi administrativnih olakšica u procesu investiranja, kao i Centar za izdavanje građevinskih dozvola, u cilju ubrzanja postupka dobijanja neophodnih dokumenata prilikom investicionog procesa. To znači da investitori na jednom mestu, na brži i jednostavniji način dobijaju informacije i rešavaju svoje zahteve.

Rokovi za izdavanje potrebnih dokumenata za realizaciju investicije, ukoliko je podneta dokumentacija kompletna, u odgovarajućim institucijama Grada Niša su od 3-7 dana i na ovu činjenicu smo veoma ponosni.

Za nas je posebno interesantno kako kreatori ekonomske politike, vrhunski teoretičari i praktično orijentisani ekonomisti, vide načine za povećanje ekonomskog rasta realnog i finansijskog sektora boljim korišćenjem postojećih resursa i novim investicijama” zaključio je gradonačelnik.

Možda Vas zanima i sledeće...