Edukacija mladih

image_pdfimage_print

150605-edukacija-mladihResorni većnik Milan Pešić i šef “Kancelarije za mlade” Mija Petrović, primili su u Gradskoj kući Internacionalni pravni fakultet, tema razgovora je bila “Unapređenje položaja mladih. Kako bi unapredili položaj mladih i kako bi ih na što bolji način uputili kako da reše svoje probleme Internacionalni pravni fakultet organizovao je edukativne radionice za srednjoškolce na ovu temu. Grad je ovakav vid akcije podržao i tim povodom je održan sastanak predstavnika ove visokoškolske ustanove.

Tokom protekle godine internacionalni pravni fakultet je sa srednjoškolcima sproveo akciju “Nauči, prepoznaj reši”, gde su mladi na radionicama imali priliku da nauče nešto više o vršnjačkom nasilju, seksualnom zlostavljanju, fejsbuk kriminalitetu.

Ova visokoškolska ustanova dobila je podršku grada za ovakav vid besplatne edukacije, a cilj je, kako kažu da se ona nastavi i unapredi.

Sledeći korak je da, pored edukacije, ova akcija postane i neki vid istraživanja o problemima mladih, kao i proširenje tema.

Možda Vas zanima i sledeće...