Austrijska kompanija novi partner niškog “Tagora”

150605-tagor

Nakon višemesečnih pregovora, finalizovana je transakcija kojom je kompanija Sistem Industrije Elektronik Holding AG (SIE Holding) stekla 51% udela u privrednom društvu “Tagor Elektronik” d.o.o. iz Niša, vodećeg proizvođača električne opreme u južnoj Srbiji.

Ovom transakcijom, “Tagor Elektronik” d.o.o. iz Niša, postao je deo SIE Holding porodice, austrijskog lidera u proizvodnji elektronskih rešenja i komponenti. Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić prisustvovao je objavljivanju ovog poslovnog aranžmana.

“Nadam se da će austrijski Holding Sistem Industrie electronik AG će kroz strateško partnerstvo nastaviti da unapređuje Tagor fabriku elektronskih sklopova u Nišu sa vizijom da Tagor razviju u kompetentnog partnera kompanijama na zapadnoevropskom tržištu.

Tagor je pretežno izvozno orijentisana kompanija, koja trenutno ima 100 zaposlenih i posluje u oblasti visokih tehnologija, gde pored uslužne proizvodnje pruža i uslugu razvoja i industrijalizacije proizvoda u elektronskoj industriji.

Posebnoje važno naglasiti da je tehnološka opremljenost TAGORA već sada na visokom nivou, jer se radi na tri automatske proizvodne linije i kao takva predstavlja najveći kapacitet u zemlji u oblasti elektronske industrije. U ime Grada Niša izražavam zadovoljstvo zbog sklapanja ovog poslovnog partnerstva I želim vam uspešno poslovanje” rekao je gradonačelnik.