1

Драгани Молес награда за толеранцију

150604-dragana-moles

У Скупштини града, данас је уручена Награда за толеранцију оперској певачици из Ниша, Драгани Молес, која већ дужи временски период живи и ради у Италији.

Према речима чланова жирија, госпођа Молес је заслужила ово признање својим дугогодишњим хуманитарним радом и афирмацијом Ниша и Србије. Како је рекао председник жирија проф. др Драгољуб Ђорђевић, она је кроз своје ангажовање активно промовисала поштовање и међусобно уважавање међу људима и свесрдно се залагала против свих видова дискриминације.

Уручујући награду у име Скупштине града, њен председник проф. др Миле Илић, истакао је да награда и ове године иде у праве руке и подсетио да је Ниш једини град у земљи, који кроз овакву награду исказује захвалност људима чије залагање глорификује толеранцију и поштовање међу људима.

Захваљујући се на признању, Драгана Молес је рекла како би волела да ову награду може да подели са многим Нишлијама који је такође заслужују.

Иначе, Награда за толеранцију се додељује од 2013. године у част јубилеја Миланског едикта и састоји се од дипломе и медаље.