Dan policije

image_pdfimage_print

150530-policija

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i ujedno Dan policije obeležen je u policijskoj upravi u Nišu. Ručnim časovnicima grad je darivao najbolje pripadnike uprave. Ovaj datum vraća nas u daleku 1862. godinu kada se na praznik Svete Trojice odigrao prvi sukob srpske žandarmerije sa neprijateljem. Danas više od 150. godina kasnije, borba protiv svih vidova kriminaliteta i korupcije jedna je od ključnih uloga naše policije. Kriminalistička policija, pokazala je zavidan stepen opremljenosti i stručnosti u borbi protiv organizovanog i privrednog kriminala i svojim konstantnim aktivnostima sa ostalim službama bezbednosti pružila značajan doprinos jačanju poverenja građana Srbije, ali i jačanju poverenja drugih država i međunarodnih organizacija u institucije naše države.

“Ako smo svi zajedno spremni suočiti se sa stalnim problemima na polju bezbednosti, to nedvosmisleno mora značiti i da smo spremni iz svojih redova odstraniti sve one koji se na bilo koji način oglušuju o zakon i principe poštovanja državnih institucija.

Velika je čast biti policajac, ali isto tako moram reći da zbog stepena odgovornosti ovaj poziv nije lako obavljati, a u postojećoj situaciji velikih odricanja i štednje na nivou cele države primanja ljudi koji svakodnevno izlažu život opasnostima, nisu velika.

Grad Niš ulaže napore da u skladu sa sopstvenim mogućnostima pomogne policijskim službenicima. Donirali smo do sada saobraćajnoj policiji set zimskih guma, interventnoj jedinici uručili nova vozila. Svakako da ćemo i ubuduće kad god se ukaže potreba dati sve od sebe da pomognemo našoj policiji da makar osnovni uslovi funkcionisanja budu zadovoljeni.” rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić na svečanosti u niškoj Policijskoj upravi.

Možda Vas zanima i sledeće...