Дан полиције

image_pdfimage_print

150530-policija

Дан Министарства унутрашњих послова и уједно Дан полиције oбележен је у полицијској управи у Нишу. Ручним часовницима град је даривао најбоље припаднике управе. Овај датум враћа нас у далеку 1862. годину када се на празник Свете Тројице одиграо први сукоб српске жандармерије са непријатељем. Данас више од 150. година касније, борба против свих видова криминалитета и корупције једна је од кључних улога наше полиције. Криминалистичка полиција, показала је завидан степен опремљености и стручности у борби против организованог и привредног криминала и својим константним активностима са осталим службама безбедности пружила значајан допринос јачању поверења грађана Србије, али и јачању поверења других држава и међународних организација у институције наше државе.

“Ако смо сви заједно спремни суочити се са сталним проблемима на пољу безбедности, то недвосмислено мора значити и да смо спремни из својих редова одстранити све оне који се на било који начин оглушују о закон и принципе поштовања државних институција.

Велика је част бити полицајац, али исто тако морам рећи да због степена одговорности овај позив није лако обављати, а у постојећој ситуацији великих одрицања и штедње на нивоу целе државе примања људи који свакодневно излажу живот опасностима, нису велика.

Град Ниш улаже напоре да у складу са сопственим могућностима помогне полицијским службеницима. Донирали смо до сада саобраћајној полицији сет зимских гума, интервентној јединици уручили нова возила. Свакако да ћемо и убудуће кад год се укаже потреба дати све од себе да помогнемо нашој полицији да макар основни услови функционисања буду задовољени.” рекао је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић на свечаности у нишкој Полицијској управи.

You may also like...