1

Дан полиције

150530-policija

Дан Министарства унутрашњих послова и уједно Дан полиције oбележен је у полицијској управи у Нишу. Ручним часовницима град је даривао најбоље припаднике управе. Овај датум враћа нас у далеку 1862. годину када се на празник Свете Тројице одиграо први сукоб српске жандармерије са непријатељем. Данас више од 150. година касније, борба против свих видова криминалитета и корупције једна је од кључних улога наше полиције. Криминалистичка полиција, показала је завидан степен опремљености и стручности у борби против организованог и привредног криминала и својим константним активностима са осталим службама безбедности пружила значајан допринос јачању поверења грађана Србије, али и јачању поверења других држава и међународних организација у институције наше државе.

“Ако смо сви заједно спремни суочити се са сталним проблемима на пољу безбедности, то недвосмислено мора значити и да смо спремни из својих редова одстранити све оне који се на било који начин оглушују о закон и принципе поштовања државних институција.

Велика је част бити полицајац, али исто тако морам рећи да због степена одговорности овај позив није лако обављати, а у постојећој ситуацији великих одрицања и штедње на нивоу целе државе примања људи који свакодневно излажу живот опасностима, нису велика.

Град Ниш улаже напоре да у складу са сопственим могућностима помогне полицијским службеницима. Донирали смо до сада саобраћајној полицији сет зимских гума, интервентној јединици уручили нова возила. Свакако да ћемо и убудуће кад год се укаже потреба дати све од себе да помогнемо нашој полицији да макар основни услови функционисања буду задовољени.” рекао је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић на свечаности у нишкој Полицијској управи.
Конкурс “Млади 2015”

150601-mladi-2015

На деветом по реду конкурсу Ниш Арт Фондације “МЛАДИ 2015” учествовало је преко 500 младих уметника од 18 до 35 година са преко 1.500 радова.

Наградни фонд је и ове године као и ранијих година: Прва награда – 10.000 евра, друга – 5.000 евра и трећа награда – 3.000 евра у бруто износу.

“Оскар Вајлд је рекао да је “тајна живота у уметности”. Уметност нам пружа могућност да креирамо нове светове. Не може се сигурније побећи од света него кроз уметност и не може се сигурније спојити са њиме него преко уметности.

Ви сте драги моји талентовани и млади људи управо та наша спона са светом, светом лепоте.

Велика част за Град Ниш је да је на овом деветом по реду конкурсу Ниш Арт Фондације “МЛАДИ 2015” учествовало преко 500 младих уметника од 18 до 35 година и да је пристигло преко 1.500 радова.

Сада би ја требало да уобичајено у складу са протоколом кажем да чланови жирија иако прекаљени асови у свету уметности нису имали нимало лак задатак да одаберу најбоље.

Али ја ћу рећи да су имали пре свега јако леп задатак, јер су могли током тог незахвалног посла одабира најбољих да уживају у свим прстиглим радовима, јер овде нема добрих и лоших, победника и губитника, победници сте сви ви и сви ми, победник је једноставно уметност и лепота” рекао је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић на додели награда.