1

Саопштење поводом недавно одржане Матурантске параде

С обзиром на то да су након одржане Матурантске параде пристигли бројни приговори на организацију ове манифестације, Град Ниш сматра да је неопходно разјаснити одређене недоумице које су се појавиле у јавности, у вези са овим догађајем.

Град Ниш и ове године склопио је Уговор са организацијом „Еко-реакција“ која је у претходних 8 од 9 година била организатор Матурантске параде. Претходних година, као и ове, организатор „Еко-реакција“ био је у обавези да обезбеди неопходну плесну опрему (мајице, кишобране и пиштаљке), као и часове плеса за нишке матуранте.

Новац опредељен за ову намену износи 399.000,00 динара, као што је био случај и прошле године. С обзиром на то да организатор није испоштовао уговорне обавезе, Град Ниш предузеће све правне и законске мере. Овим путем изражавамо жаљење због насталих пропуста приликом организације Матурантске параде, иако је намера Града била да нишки матуранти, као и сваке године, одиграју свој матурантски плес заједно са својим вршњацима из Србије и Европе.